Peminat

Thursday, September 23, 2010

010

DALAM HATI SIAPA YANG TAHU

aku, keluarga dan kakak
kakak aku baru jer lahirkan anak dia yang kedua
sebelum lahirkan anak, sebulan sebelum tu ada effect pada anak dia
sejenis kantong air ada dalam badan baby dia
mulanya kakak aku sakit perut macam mau beranak
check kat hospital tetiba jantung baby xdapat dengar
bila scan,air dalam perut kakak aku banyak
air dalam badan baby plak makin banyak
effect air tu tolak peparu baby sampai jantung dia tertekan
kemudian kakak aku ngan baby kene sedut air masa dalam kandungan lagi
tebuk perut kakak aku..juga tebuk paru-paru baby tu
dlm paru-paru baby jer ada 60 ml air...banyak kan?
time tu aku tengah ambil sample sayur kak linda kat Cameron Highlands

Isnin(20092010)
baby girl dilahirkan melalui pembedahan..alhamdulillah selamat lahirkan....
seperti diduga baby sakit
peparu kanan dia rosak
jantung dia abnormal
mood: tak brape best
feeling: sangat sedih
baby dimasukkan ke ICU hospital besar ipoh

Selasa (21092010)
menantikan baby supaya stabil...
wayar2,segala macam tiub dipasang

Rabu (22092010)
8 malam
baby dimasukkan ker CT scan
mahu lihat paru-paru dia
keputusan menunjukkan 3/4 paru-paru kanan baby rosak dan perlu dibuang
jika tinggal 1/4 sahaja paru-paru mungkin ada selamatnya
tapi jika semua paru-paru kanan dibuang, ini dia risiko

jangkitan kuman,bleeding,baby sukar bertahan,salur pernafasan bermasalah

Khamis (23092010)
baby akan dibedah
feeling : pasrah penuh debaran
mood: tak tenteram tapi sentiasa rilex depan orang lain..(its me)
aku: dari jauh tunggu deringan phone... sabar dan doa

"Ya Allah,jika hidup itu lebih baik maka panjangkanlah usia baby berkenaan.. dan jika mati itu yang terbaik,maka ambil sahaja anak saudaraku ini dengan penuh kasih sayang ,mudah-mudahan dia menanti di pintu syurga..insyaAllah"


Alangkah indah jika dapat mengucup bayi
apatah lagi memilikinya
namun sayu bila hal jadi begini
itulah ujian dari Allah untuk kita renungkan
hikmah yang terbesar buat kami
sayangilah keluarga anda sementara dia masih hidup
moga Allah memberkati semuanya.InsyaAllah

Esok kita nantikan......dalam hati siapa yang tahu
Standby mood...

3 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan said...

apis...seday nye!!!

hop pas ni baby 2 ok la ek...AMIN..kecik2 lg dh mcm2 prob kn..sadis2...

Hafiz Malek said...

yup... tadah tangan
mohon yang terbaik

Linda Musa said...

hafiz, pls sabar banyak2 yer adik...inshaALLAH apa jua yg terjadi ke depan2 itu adalah yang terbaik utk dia dan kita...ALLAH Maha Mengetahui!