Peminat

Wednesday, September 1, 2010

008

KEWAJIPAN YANG WAJIB

tadi aku keluar lab dalam pukul 6.00 petang
aku lapar.... aku singgah la kat pasar Ramadhan depan tu
ala dekat seksyen 17 yang ada hentian bas tu
aku bedal jer nak beli ape tadi
tup2 beli air soya panas + nasi ayam tomato
dah takda modal dah aku nak pikir makan sedap-sedap ni
nak melantak sedap-sedap pegi masak sendiri yer en apis

hah bukak puasa lambat lagi la yob... baru 6.30
ikut nafsu aku ngap terus jer
oooooiiiii!!!!!!!!!!! kruk kriuk...... perut berlagu

lepas tu aku terpikir sahur
apa aku nak masak sahur kang ni...
bedal telur goreng jer la
lauk bujang la konon
bak kata Dr Ahmad ngan Huda
telur masak kicap... >>>> jenis masak malas
tapi sedap oiiii
aku singgah kedai beli telur 10 biji pulak
(ala time aku tulis ni pon aku dah rase sedapnyer telur tu walaupun belum masa nak sahur lagi)
haha

opssss lupa pulak topik utama aku tadi
dalam aku menjengkelkan mata aku mencari menu
aku nampak sang kelibat yang ini
















(gamba ni aku sental kat google image..maklum la takde kamera)

korang tau ape benda ni?????
kalo korang pempuan aku maafkan la kan
confirm apak+ayah+atok+abang+adik lelaki+husband korang yang setlekan
kalo laki-laki yang tak tau ape benda ni...
confirm korang tak baligh lagi...
weiiii wajib wei benda ni dalam bulan Ramadhan
kalo tak sesia je pahala puasa kita tergantung kat langit nun
tak ternaik la pahala kita
ni la namanya menunaikan ZAKAT FITRAH
sape-sape yang tak pernah tunaikan bertaubat la korang
sebab benda ni dituntut
"tunaikanlah solat dan zakat"
ha ingat tu wahai aku dan korang semua
peringatan bagi aku dan semua











bantulah orang-orang yang layak menerima zakat...
selain meningkatkan ekonomi umat Islam

tetiba sedih aku tengok gamba ni


ps:// aku pon lom setlekan lagi..yg paling afdhal dilewatkan sehingga sebelum sembahyang raya.. itupun kalau korang hebat nak bayar last minit... SELANGOR n PERAK tahun ni RM 7 yer... negeri lain aku tak tahu termasuk la wilayah Labuan..opss..hehehe...(abis la aku kene bahan dengan kak linda)

4 comments:

ahmadfauzi said...

xpe la pis...klu pak ke abg ke bole setle kn..aku pon pak aku yg byr kn..xmampuuuuu * kaw gile x mampu????

Linda Musa said...

amboi2...cheese kek je kan quote nama daku di dalam post ini.....practise make "pureeeefffffect"...g bayar zakat nun..thn ni sorg2...thn depan bayar utk 2 org...mane lah tahu kan....opsssssss

ZuLkiFLi BiN Sa'DoN said...

tempat aku rm 7.50... alhamdulillah dah bayar pun. baik la dibayarkan terus dari terlupa...

ni aku bg resepi telor masak kicap yg best. ala' non tipical bujang tau. ni... aku bagi free...
kene la ade telor... nak goreng buat telor mat dulu pon bole. nak rebus dulu goreng kemudian pon boleh. janji tema nye telur masak kicap.
pastu sediakan empat sekawan... tau tak empat sekawan tu mende? tak tau? pi tanye mak jap...
bawang merah 3 or 4 biji. bawang putih 4 or 5 ulas (bukan biji tau, mau kentut kang)... cili kering 6 ke 7 batang (susah-susah pakai je cili boh)... halia sikit (baru terangkat!
mule-mule tumis dulu segale empat sekawan tu dengan bawang merah+bawang putih+halia+cili boh tu sampai garing. pastu masuk la telur tu... kasi gaul2 same rate, semua dapat! pastu baru la msaukkan kicap. pakai la kicap lemak (terbaik!)... bawang besar tadi potong bulat(ring) pastu masuk... kasi hias2 sikit... taruk la cili besar... nak berlauk lagi.. campakla kentang goreng sikit.... perhhh.... burkkkk!!! slamat mencuba...

Hafiz Malek said...

pojie: haha kaw xmampu....hehe
kak lnda: tahun ni 4 org..next maybe 5 org..wakaka
Zul: mekasih atas resepi tu,,nanti leh la try