Peminat

Sunday, October 10, 2010

016

SUNSET YELLOW


Arini Ahad bangun pagi dalam pukul 10
teruk betul aku ... ish-ish anak bujang sorang ni
matahari dah naik dah
SUN warna YELLOW xsempat tatap
eh mane ilang nyer SET....
hehehe
korang abaikan je la dulu

ni nak crita
elok pukul spuluh pagi
trus ngadap laptop
bukak email ape patut
tambah lagi dengan facebook
hmmm komen sane sini
memang tak insaf-insaf aku main facebook

tetiba ade minah bernama illane ni
"woi !! jom pegi lab.aku nak pegi dah ni.tinggal nak pakai tudung jer lagi"
hampeh la budak ni aku cakap dalam hati
aku dah la masih dikayangan lagi
blom berak mandi semua
die terjah aku trus

"ha jap-jap aku blom mandi lagi... baru jer bangun.tunggu aku yer. nak mandi jap"
 dah setle berak mandi semua
aku trus pegi umah die..
kemudian ke lab...

rupa-rupanya dia ajak pegi lab sebab nak marking paper anak-anak buah dia
maklum la dah jadi cikgu jap...

aku pegi lab ade tujuan jugak
nak buat calibration dye yang baru sampai tu
aku pun mulakan buat dilution setelah bulb aku kembali ke pengkalan.. hehe
(sila baca entry 014)

sedang aku menimbang dye dekat penimbang cantek tu
cik Mun datang... dalam keadaan tak sihat.. demam or hingus meleleh-leleh datang pegi lab
cari panadol.... erkk pelik betul dia...
aku suruh dia cari dalam first aid
nasib la ade...
kemudian ade terkeluar ayat dari cik Mun
"illane, dia ada kat luar..." mungkin 2 kali bunyi dB tu kat telinga ni
hehe aku tak tau la sape dia tu... hanya cik mun je yang tau dengan illane
insyaAllah mungkin ke Bukit Cerakah... atas cadangan...


sape mun...sape??? baru tergerak ati nak tanye.... (cabuttttttttttttttttt)
p/s nanti leh send dalam inbox apis.k


sambung cerita dilution dye
tgh aku mem'pipette'kan dye
ade la laki-laki masuk lab
muncul kat belakang aku memberi salam
bunyi macam suara pak guard
rupa-rupanya kasim

aku senyum trus setlekan dilution sampai abis

illane plak g tgk GP kat sepang...hampeh
then bermula la episod kasim tak henti cakap
tanye macam-macam
cerita macam-macam
haha... not bad

semenjak aku berkenalan dengan kasim
aku dah tak segan bercakap BI broken
gila hentam karumo
asal die paham
aku pun paham ape dia cakap
as long as aku boleh improve BI aku yang hampeh ni

dalam pukul 2 setengah
dah penat kasim cakap
die pun balik hostel
aku sambung wat calibration
maka UV-Vis yang aku sayang jadi teman

alhamdulillah aku dapat setlekan 1 warna harini
nama dye tu SUNSET YELLOW...
tak heran la tak dapat tengok matahari naik kan
tengok warna ni pon dah macam matahari yang cantik tu
hehe

nah syukur dapat R square dapat 0.999
seperti dlm rajah dibawah
Amin...

besok buat calibration warna lain pulak
insyaAllah kene dapatkan graf macam ni ....

2 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

adoiyai apiss...congrate la gamaknye naa...esok buat lg dye cm 2 naaa...

Linda Musa said...

hebatnya kamuuu.........saya sangat jeles okies!well done 0.o